ENFit-tiedotteet

ENFit-tiedote

ENFit-yhdistäjä MIC-KEY –syöttöletkuihin

Potilasturvallisuuden parantamiseksi Halyardin (entinen Kimberly-Clark) syöttöletkuihin tulee uusi ENFit-liityntäjärjestelmä.


Kansainvälisen standardoimisjärjestö ISO:n yhteishanke (ISO 80369-3) pyrkii ehkäisemään enteraalisen ravitsemuksen letkujen liittämisen väärään antoreittiin syöttöletkujärjestelmissä. Uuden ENFit-järjestelmän tavoitteena on ehkäistä väärin liittämiset yhdenmukaisten yhdistäjien avulla. Kaikki terveydenhuollon laitteiden ja tarvikkeiden valmistajat ovat uudessa järjestelmässä mukana parantamassa potilasturvallisuutta.


Uuden ENFit-järjestelmän myötä kaikkien valmistajien järjestelmien liittimet ovat keskenään yhteensopivia.

Tämän muutoksen myötä myös tuotteiden koodit tulevat muuttumaan. Tiedotteen liitteenä on koodiluettelo, josta löytyvät sekä vanhat että uudet koodit. Tulemme tiedottamaan erikseen, kun uudet tilauskoodit ovat käytettävissä. Tamro toimittaa nykyisiä syöttönappeja- ja letkuja niin kauan kuin niitä riittää. Tämän jälkeen toimitetaan pelkästään uusia ENFit yhteensopivia tarvikkeita. Muutos ENFit-järjestelmään tapahtuu asteittain alkaen 5/2016 ja siirtymäkausi kestää arviolta v. 2016 loppuun.


Mic-Key -nappipakkauksissa on entiseen tapaan mukana bolusruisku, joka on uusissa pakkauksissa varustettu ENFit-liitännällä. Pyydämme huomioimaan, että mikäli Enfit-liitännällä varustettuja bolusruiskuja tarvitaan enemmän, emme pysty toimittamaan niitä yksittäin. Ruiskuvalmistajat ovat mukana uudessa ISO-standardissa ja yksiköissä onkin hyvä varautua ennalta mahdolliseen ruiskujen tarpeeseen.

Pyydämme tiedottamaan yksiköissänne kaikkia, joita asia koskee.


 

You are now leaving the Mic-Key website

You have selected a link that will take you away from the Mic-Key website. Click cancel to return to Mic-Key website Or continue to proceed